REEKALF AAN DE FLES

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Bijna ieder voorjaar is het raak; jonge kittens worden bij ons over het hek gegooid. Aan sterilisatie wordt hier niet gedaan, er is geen geld voor. Wij hebben een grote tuin en dus wordt er zo gehandeld. Wij willen die dieren niet en meestal breng ik ze naar het bos. De overlevingskans is klein, het is pijnlijk om te doen.
      Dit voorjaar waren het geen jonge katten maar werd ons een reekalf gebracht. De man die het gras voor ons bijhoudt op de berg had dit kalf gevonden. Hij wist niet dat de moeder best in de buurt was en nam hem mee. Eenmaal in mensenhanden is er geen weg meer terug, hij zou zelfs door zijn eigen moeder worden verstoten. Er zat niet anders op dan hem om de twee uur de fles te geven, ook in de nacht.
      Mijn vrouw gaf hem een naam: Napoleon. Twee maanden is het zo gegaan. Het beest was inmiddels mak, maar ook zwaar. Gelukkig kenden wij een Hollander, die verschrikkelijk goed met dieren kan omgaan. Paarden, honden, eenden lopen bij hem vrij door de tuin. We brachten Napoleon naar hem en wachtten gespannen af hoe één en ander zich zou ontwikkelen.
      We zijn nu maanden verder en inmiddels slaapt Napoleon samen met een hond in een grote mand. Napoleon die nu Nappie heet. Als asielzoeker heb je geen invloed op de naamgeving. Maar terugsturen naar het land van herkomst is er niet bij. Inburgeren derhalve, hij is er aan begonnen.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën