EINDELIJK


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)
 

Het is heel lang geleden, jaren dus. Ik werkte bij de radio en soms waren er brainstorming-bijeenkomsten. Ik hoor daar nu nooit meer iets over, maar toen was het heel gewoon. De opzet was dat er in die groepsgesprekken ideeën naar voren moesten komen. Ideeën buiten de gevestigde kaders. Een moeilijkheid was dat veel deelnemers daar helemaal niet toe in staat bleken; hielden de voortgang maar op. Brachten telkens weer naar voren dat iets niet kon, te duur was, al bestond etc. Soms om gek van te worden.
      Tijdens één van die bijeenkomsten begon ik over de merkwaardige toestand dat in Hilversum werd bepaald op welk tijdstip de luisteraars een programma kregen aangeboden. Dat was bij kranten toch ook niet zo. Die krant viel in de bus en jij bepaalde zelf wanneer je hem ging lezen. Dat zou bij de radio ook zo moeten zijn. Zelden heb ik zoveel glazige blikken waargenomen. Iedereen vond mijn voorstelling van zaken maar malletjes. Ik geef nu achteraf wel toe dat de techniek om radioluisteraars op hun te kiezen tijdstip te bedienen er nog niet was, maar daar zou men toch aan kunnen werken was mijn idee toen.

      We zijn nu dus jaren verder en de techniek is ver gevorderd. Kijk maar: dat hele gedoe om als men, net zoals ik, graag naar het nieuws op de teevee kijkt is overbodig. Men hoeft niet meer eerst in een programmablad opzoeken op welk tijdstip er een journaal is, op welke zender. Nee dat journaal is er ALTIJD. Je hoeft daarvoor zelfs de teevee niet meer aan te zetten. Je gaat zitten waar je wil en stelt je tablet op. Kies dan journaal24 en hoppa. Leuk toch?

 


Klik HIER voor alle Photosophieën