DE OVERSTAP

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)
Ja, na dertig jaar ben ik om! Al die jaren trouw gebleven aan Microsoft, maar dit jaar overgestapt op Apple. Windows begon echt te zeuren, wilde om het uur iets updaten, crashte op ongelegen tijdstippen en werd langzamer. Nu ik over ben besef ik dat het toch dertig jaar geklooi is geweest.
      Heb aan de wieg gestaan van deze razendsnelle computer-ontwikkeling. Nog met DOS-commando’s gewerkt. Een ontwikkeling die nauwelijks bij te houden is. Ik voorspel dat als je niet meedoet met sms'sen, facebooken, chatrooms, smartphones etc., dat je misschien wel wordt opgepakt en afgevoerd. Ik zit nog op de IT-trein maar hoe lang nog.

      Eerlijk is eerlijk: Apple is in alle opzichten een verademing. Het begint al in de winkel. Prachtige locaties en overzichtelijk ingericht. Personeel dat goed opgeleid is en in de training heeft meegekregen dat het de bedoeling is om het de klant naar de zin te maken. Ook de apparatuur en de software stralen dat uit.
      Alles gaat intuïtief, een handleiding hoef je nauwelijks te lezen. De aftersaleszorg is perfect geregeld. Is er eens wat, je belt maar op en wordt binnen de minuut geholpen. Leve de dode Steve Jobs.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën