Nieuws zonder Leestips

(Door Martine van Bree-Jonink)

Zonder leestips en ja, u leest het goed. Ik zal u uitleggen waarom.
      In april 2006 ben ik als vrijwilliger begonnen bij de bibliotheek in Bellingw. Ik kamp ik al jaren met een chronische rug aandoening, die mij steeds meer belemmert in het vrij rondlopen of lang staan. Helaas is nu het moment gekomen dat zelfs de twee uurtjes op de vrijdagmiddag fysiek te belastend worden en daarom ben ik per 5 januari gestopt bij de bieb. Dat is jammer maar het is niet anders. Ik zal het zeker missen.

      Ik had gehoopt het vol te kunnen houden tot mei 2024 omdat ik dan precies 10 jaar de leestips voor De Bellingwedder zou hebben gemaakt. In die bijna 10 jaar heb ik u meer dan 500 leestips gegeven van de meest recent verschenen nieuwe boeken die ik zelf had gelezen en echt de moeite waard vond. Ik heb dit met veel plezier gedaan en ik hoop dat u er veel aan hebt gehad.

      In mijn eerste leestips van juni 2014 heb ik u de serie van Irma Joubert, die begint met het deel Kind van de rivier, aangeraden. Ze staan mij vanuit mijn boekenkast al lang toe te roepen: kom op, herlees mij eens! En ja, op dit moment ben ik ze inderdaad met veel genoegen aan het herlezen. Daar heb ik alle tijd voor, nu ik niet meer mijn aandacht op de nieuwste boeken hoef te richten. Ook wel eens lekker rustig!

      Uiteraard blijf ik lezen en lezen, want dat is mijn lust en mijn leven. Ook zal ik nog regelmatig in de bieb zijn om gereserveerde boeken op te halen, maar ook om even gezellig bij te praten met mijn collega’s, want dat contact is voor mij heel waardevol.

Ik zal “onze bieb” altijd een warm hart blijven toedragen en tegen u zeg ik: Het ga u goed!

Een laatste tip: als u via Google de naam van een auteur intypt kunt u de boekbeschrijvingen lezen van alle uitgegeven titels van de betreffende schrijver/schrijfster.

                        Veel leesgroeten van Martine van Bree-Jonink.