Een overdosis testosteron

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

Vanaf 17 maart vloog er op de vrijdagmiddagen iets door onze bieb. Wat dan? Nou, een overdosis aan testosteron en feromonen. Hoe dat binnenkwam in de bibliotheek? Heel gewoon, door de schuifdeuren, gehuld in sneakers, stoere shirts en uitdagende jurkjes.
      Vandaag 30 juni - nemen we afscheid van deze lieve kids. Ze hebben hard gewerkt - net als wij - bulderend van de slappe lach - net als wij - ze zullen aan ons terugdenken - net als wij aan hun.

 

Persbericht RTV Westerwolde

Release Party

Oekraïense kinderen sluiten wekelijkse activiteiten in de bibliotheek af met een ReleaseParty

 

(Foto: Catharina Glazenburg)

30 juni 2023 - 21:24 - CG - Gemeente Westerwolde

BELLINGWOLDE – Vanmiddag sloten Oekraïense kinderen uit de Grenshof hun wekelijke activiteiten in de bibliotheek af met een ReleaseParty.

De bibliotheek van Bellingwolde heeft de afgelopen weken, samen met het Dollardcollege en muziekdocent Eran Wajsenblum uit Bellingwolde een mooie activiteit opgezet. Voor de Oekraïense kinderen, die tijdelijk in De Grenshof in Bellingwolde wonen en de schakelklas van het Dollard College bezoeken, organiseerden ze wekelijks een leerzame vrijdagmiddag in de bibliotheek. Op deze middagen werden spelletjes gespeeld als dammen, schaken en PimPamPet. De jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, hebben hun best gedaan de Nederlandse taal te leren verstaan. Dit was moeilijk, maar het ons bekende spel PimPamPet was hilarisch en succesvol.

Ook de tekenlessen werden graag gevolgd. Met klassieke muziek op de achtergrond werd in tekeningen veel verteld. Samen hebben ze geleerd dat je non-verbaal veel met elkaar kunt delen. “Het Oekraïens hebben wij niet onder de knie gekregen, maar wat waren het bijzondere en memorabele middagen”, vertelt Marga de Graaf van de bibliotheek.

Tijdens deze middagen werd er ook muziek gemaakt. De kinderen hebben onder leiding van Rianne Spoor, DJ Danny Kruishaar en muziekdocent Eran Wajsenblum een eigen nummer geschreven en op muziek gezet. Vanmiddag werd deze periode met een ReleaseParty afgesloten. Trots lieten de kinderen hun nummer horen. Na een instrumentaal intro was er een soort rap in het Engels. De kinderen hebben de tekst en de muziek helemaal zelf bedacht, gespeeld en gemixt. De rap ging over Kirill, een jongen die ook in de Grenshof woont. Je zou denken dat de tekst over oorlog en vrede zou gaan, maar niets is minder waar. Kirill was zijn wachtwoord van zijn telefoon vergeten en wat moet je de hele dag zonder je telefoon doen? Aan het eind van de rap herinnert Kirill zijn wachtwoord weer, maar heeft hij intussen ook ontdekt dat er meer is dan de hele dag aan je telefoon vastgekluisterd te zitten. Wat dit is, blijft zijn geheim.

Het was een feestelijke middag, die naast bibliotheekbezoekers ook werd bijgewoond door Marga de Graaf, medewerker Rianne Spoor, Harko Barla directeur van Dollard College Bellingwolde, DJ Danny Kruishaar, muziekdocent Eran Wajsenblum en tolk Viktoria. Er waren diverse lekkernijen en een gedeelte van de bibliotheek was versierd. Na afloop kregen alle kinderen een usb stick met daarop hun nummer. De versiersels mochten mee, zodat ze “thuis” in de Grenshof het feestje nog een keer dunnetjes over kunnen doen.

Catharina Glazenburg

 

Team Muziek en Creativiteiten               Team Bibliotheek en Dollard College

 

Tolk vertaler Viktoria                                                                          DJ Danny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het uitzwaaien viel me één ding op: glunderend van oor tot oor riep de hormonenclub in koor DOEIII !!! Ha, en dat woord stond niet op een kaartje van het Pim-Pam-Pet-spel.

 

 

Klik HIER voor alle biebverhalen