Te leuk om niet te delen

   (Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

   Zomaar een avond. Zomertijd en niks aantrekkelijks op de televisie.

   Ik kruip achter mijn pc om de boel een beetje op te schonen.

   Veel favoriete bladwijzers kunnen eigenlijk wel in de prullenmand, hup weg ermee.

   In mijn map ‘Bibliotheek’ bekijk ik zorgvuldig wat ik ooit heb opgeslagen - ik besluit alle 20 websites nog even te checken op actualiteit en bruikbaarheid.

   Zo stuit ik op het literair weblog TZUM waarvan ik 't bestaan niet meer wist, laat staan dat ik me nog kon herinneren wanneer ik die had opgeslagen.

 

Boekentips

De site bevat veel informatie, heel veel boekentips en 17 ‘koppen’ om aan te klikken die me uitdagen verder te lezen in mijn interessegebied. De inhoud van deze website is overvloedig.
      Ik tref er zelfs twee oud-collega’s aan die schrijven en vertalen. Met één hiervan zat ik tien jaar geleden in de Ondernemingsraad. Mijn digitale vondst wordt steeds aangenamer.

Enthousiast vul ik mijn ‘nog-te-lezen-lijstje’ aan met boektitels die ik ooit voorbij heb zien komen, maar al weer vergeten was.
      Snel kijk ik nog even in onze bibliotheekcatalogus en zie tot mijn grote vreugd dat mijn favorieten gewoon te reserveren zijn in onze eigen gezellige dorpsbieb!
      Zowel fysieke boeken als E-Books. Ik val van mijn stoel.

Zie ik een leuk boek dat ik écht zelf wil hebben of cadeau wil geven, dan kan ik die direct met een simpele muisklik bestellen. Tjonge, wat handig - waarom wist ik dit niet?

Wat hebben boekenliefhebbers, bibliofielen en cultuursnuivers aan deze site?

Nou, als je de tijd neemt is er heel veel te lezen.
      Persoonlijk word ik er wel heel nieuwsgierig van en ‘klik’ maar door.

Radio

Eens even kijken wat er onder het kopje ‘radio’ zit.

Ineens zit ik te luisteren naar een mooi interview met Murat Isik, de auteur van het aangrijpende boek ‘Wees onzichtbaar.’ Terecht Libris-literatuur-prijs 2018-winnaar als je het mij vraagt.

                     Het nieuwste boek van Murat Isik: Mijn moeders strijd

 

 Bron

 Ben je enthousiast geworden over een schrijver, dan zie je op de site in één oogopslag de boeken die zij of hij heeft geschreven - de titel aanklikken en bestellen voor ‘de heb,’ of reserveren in de bieb.

Voor ik het in de gaten heb is mijn landerige avond overgegaan in de ochtend, zijn mijn bladwijzers opgeschoond én heb ik een ‘oude’ site opnieuw ontdekt.

Kortom, deze website is een bron van informatie met filmpjes, recensies, nieuwe boektitels, links, enzovoorts….te leuk om niet te delen.

     

          https://www.tzum.info

 

 Klik HIER voor alle biebverhalen