Kleine dingen groot maken

     (Door Marga de Graaf,      bibliothecaresse te Bellingwolde)

      Onze cursus Leren Luisteren naar Muziek heeft een bevlogen docent, Eran Wajsenblum.
      Hij past net zo in zijn baan als ik. We vormen een enthousiast duo en weten samen kleine dingen groot te maken.
      Hoe mooi is dat! Bijzonder ook. 

      Zo bedacht Eran een verlengstuk aan zijn cursus.
Een filmvoorstelling om zijn leerlingen nog dieper mee te kunnen nemen in de muziekgeschiedenis. Beeld, geluid en verhaal - ‘ja Mar, ik wil de mensen dichter bij hun gevoel brengen.’
     
     
Natuurlijk Eran, boter bij de vis, kom op, we gaan een praatje maken met de beheerder van dit mooie Multi Functionele Centrum De Meet. In het restaurant hangt een groot scherm aan de wand; dit is een schitterende zaal om de filmmiddag gestalte te gaan geven. Bert - de beheerder - gaat mee met het idee en zo ontstaat er weer een mooie activiteit in onze bieb.

 

Farinelli

Filmmiddag met Eran Wajsenblum

Voortaan organiseert Eran Wajsenblum, die ook de cursus Leren Luisteren naar Muziek geeft, één keer per maand een filmmiddag waarin een componist of musicus centraal staat. De eerste filmmiddag kijken we naar Farinelli, een beroemd castrato uit de 18e eeuw. Deze Italiaanse zanger leefde van 1705 tot 1782 en zingt werken uit de late Barokperiode. Deze film geeft zijn leven en zijn muziek prachtig weer. De film wordt vertoond in De Meet, onder het genot van een hapje en een drankje.


Kom je ook? Geef je dan op bij één van de bibliotheekmedewerkers


Klik HIER voor alle biebverhalen