ZOMAAR wat ZOMERPERIKELEN .

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

Wat gebeurt er in een bibliotheek als de klanten tassen vol met boeken hebben meegenomen naar hun vakantiebestemming?.
      Dan raken we met z’n allen eerst een beetje ‘van de leg'.

We organiseren nog wat leuke activiteiten voor de thuisblijvers - een tuinplantenruilbeurs

en onze befaamde Interculturele High Tea met Poëzie.

Vervolgens zien we met het hele team uit naar het einde van de Bouwvakvakantie en ruimen de bieb eens grondig op.

Tussentijds vind ik op mijn bureau een schrijven van Willy, mijn steun en toeverlaat op de maandagen. Leest u mee:

Lieve Marga,

Gisteren deed de inleen-uitleen voor publiek het niet, mogelijk al sinds enkele dagen. Ik heb het laten verhelpen door de helpdesk: zij deden hun naam eer aan (aardige jongen, die Remco!).
Alle boeken in de bak en de boeken in de bijbehorende kast hebben wij opnieuw nagelopen om te voorkomen dat er ongeregistreerde inleveractiviteiten ontstaan. De ongeregistreerde uitleenactiviteiten kunnen wij niet nagaan natuurlijk, helaas is dat een bekend en al langer bestaand verschijnsel. Het breekt mijn hartje.

Bijgaande mededelingen trof ik aan bij de medewerkersbalie, ik kan er niets mee, jij wel denk ik. De andere gefrustreerde opmerkingen heb ik verwerkt.
Vanmiddag tijdens de plantenruil ben ik jammergenoeg niet lijfelijk aanwezig, wij bleken een kapot dak te hebben boven onze garage/werkplaats.
Vanaf woensdag hebben wij dat laten verhelpen door 4 sterke dakdekkers/timmermannen. Zij hebben zich met half ontblote lijven voor ons in het zweet gewerkt op donderdag, vrijdag en zaterdag: het was een lust voor het oog, maar daarover een andere keer.
Vandaag worden de laatste loodjes gelegd, mijn aanwezigheid is onontbeerlijk wegens naderend slecht weer en de verstrekking van koffie/bier/broodjes/frikadellen en patat.

 

Mijn slechts vier bieslookplantjes staan op de tafel waarop nog steeds geen publieksterminal aanwezig is. Dus achterin op de onverklaarbaar goedgekeurde tafel.

Uw immer dienstbare, toegewijde en gemotiveerde dienares: Willy, de vrijwillig bibliotheekmedewerkster.

 


 

Klik HIER voor alle biebverhalen