Meer dan een juf

      Iris Driessen is docent Nederlands aan een lyceum in de Randstad. Een middelbare school voor Atheneum+ en Gymnasium. De + betekent dat er op deze school ook experimentele vakken worden gedoceerd: Grote Denkers, Lifestyle Informatics, Logica & Argumentatie, Drama & Rede.     
     
      Zij is mentor van de eerste klas en een lerares ''met een groot hart voor het onderwijs, maar vooral met een heel groot hart voor haar leerlingen''.
     
      Met enige regelmaat stuurt zij mij berichten over de ''randverschijnselen'' van haar werk.  

 


Tienerseks


(Door Iris Driessen)

Nee natuurlijk heeft hij het met zijn ouders niet over seks. Ja, zijn vader heeft wel een pakje condooms gevonden in zijn slaapkamer, maar ze hebben er geen gesprek over gehad. Maar nu heeft hij een vriendinnetje en het was toch wel even spannend geweest; zij is niet aan de pil, hij kreeg het condoom niet om en dus moesten ze samen een achterafpil halen.

‘Hoe werkt dat dan, Iris, met zo’n cyclus en bevruchten en hoe doe je dat condoom om en hoe zit het met geslachtsziektes en een orgasme en ik had daar geslapen toen haar ouders er niet waren, maar toen kwamen ze de volgende dag thuis en toen zag ik die pa voor het eerst, maar gelukkig waren we net klaar met ballen, maar ik wist dus niet hoe ik me moest gedragen en denk je echt dat ik een SOA-test moet doen en hoe weet je of een meisje klaar komt en ik heb zeven keer achter elkaar gebald, is dat normaal en hoe weet je dan dat je verliefd bent en hoe krijg je zo’n condoom nou om, ik heb hem op een gegeven moment maar helemaal uitgerold en een beetje opengetrokken om hem er overheen te zetten, maar het lukte niet, en hoe vaak mag je zo’n pil slikken en moet je naar de huisarts voor een recept en hoe zeg je zoiets tegen je ouders en weet je wel hoe duur die condooms zijn en hoe oud was jij dan toen je seks had en wat vond je daar toen van en gebruikte jij een condoom of was je aan de pil , het is vet weird toch om aan je ouders te vertellen dat je aan de pil wil, ja nou, verliefd zijn, ik vind het heel chill om met haar te hangen en het is gewoon lekker toch en ook heel normaal en gezond, maar je vindt dus dat ik moet gaan oefenen om dat condoom om te doen? Ja toch.’

  

Ik weet dus blijkbaar best wat over seks.
      Ja toch.


Meer Juffen


1: Een stinkend kind
3. Blauw haar; Paars haar
4: Een prachtig jongetje