Van Theo Uittenbogaard (Te gast 37) ontving ik deze vrij hilarische bijdrage


Madam


Gasten van mij, een echtpaar met hun autistische zoon van achterin de twintig, die in een klein dorp in Zuid-Frankrijk wonen, willen van de gelegenheid gebruik maken -ze zijn nu immers in de grote en liberale stad Amsterdam-, om de jongen z'n eerste seksuele ervaring met een meisje te gunnen.  
      Zomaar met een aardig meisje zal niet lukken, gezien zijn communicatieve beperking. En het vinden van een prostituée met het juiste begrip zal ook geen sinecure zijn. Via de GGD kom ik in contact met de organisatie
Flekszorg, die volgens de website gespecialiseerd blijkt in iets klefs als "verwen- en snoezelzorg afgestemd op uw persoonlijke behoeften en wensen, voor alle mensen, van alle leeftijden of met welke beperking dan ook".
      Afijn, het zij zo. Ik leg uit voor wie en waarvoor ik bel en wordt direct gecorrigeerd dat men hier niet spreekt over 'meisjes' of 'prostituées', maar over 'seksverzorgenden'. Dat er tevens tevoren een 'intake'-gesprek moet plaatsvinden, dat het tarief 130 euro per uur is, dat ik weinig kans maak en dat ik later wel teruggebeld zal worden. Inderdaad, een bekakte dame, die ik des avonds telefonisch het probleem van de ouders met de autistische jongen voorleg, antwoordt afwijzend, dat haar organisatie er niet is "om seks-toerisme te faciliteren".
      Omdat ik mij hierdoor plotsklaps in een bepaalde categorie viezeriken geplaceerd zie, protesteer ik tegen deze kwalificatie mede namens mijn gasten, en zeg dat het niets afdoet aan de hulpvraag en dat het toch weinig zal uitmaken voor de communicatie of een autistische cliënt geen Frans spreekt of geen Nederlands. Het helpt niet. "Wij verlenen alleen zorg aan ingezetenen", besluit de kak-madam.


Klik HIER voor alle bijdrages van Theo