We give each other a high five

Een tijdje geleden publiceerde ik een serie verhaaltjes over mijn bezoek in 1999 aan het koninkrijk Bhutan in de Himalaya. Een nogal geïsoleerd land, waar duurzaamheid en milieubewustzijn geen loze kreten zijn. Waar toen al een algeheel rookverbod gold en plastic verpakking verboden was.
      Een Boeddhistisch land waar vrijwel iederen vegetariër is. Ook al omdat het geloof verbiedt om dieren te doden.
Een land waar het bruto nationaal geluk belangrijker is dan het bruto nationaal product. Een land dat vorige week door Lonely Planet werd uitgeroepen tot topbestemming van het volgend jaar.

     
Van Rolf Weijburg, die vaste lezers kennen van zijn bijdrages op mijn blog over de 25 kleinste landen ter wereld, kreeg ik deze reactie.
(En over dat bruggetje op de foto heb ik gelopen)

Dag Ronald,

Wellicht een aardige toevoeging aan je onlangs gepubliceerde Bhutan stukjes.

Bij de voorbereidingen op mijn reis naar de twee laatste nog te bezoeken landen in mijn Smallest Countries project, de Federated States of Micronesia en de Marshall Islands, stuitte ik op een bericht dat de Bhutanese nationale luchtvaartmaatschappij Druk Air van plan is om vanaf januari 2020 een lijndienst te starten op de route Singapore Dili. Omdat ik overweeg om en route ook Oost Timor aan te doen, leek me dat een interessante optie en stuurde ik een mail naar Druk Air met de vraag of die vluchten er ook echt gaan komen en of daar dan al meer over bekend was. Maar het was weekend en ik kreeg deze mail terug:

 Enquiry No: ENQ-19-11619 | Sunday, 13 October 2019


Dear Rolf Weijburg,

Kuzu Zangpola! (Bhutanese greeting)

Upon receiving your enquiry, our team did a little traditional Bhutanese song and dance. We will be in contact with you soon as we usually require at least one day to meditate over your enquiry to ensure we've created the best itinerary possible for you.

Once we've ensured our response has the village chief stamp of approval (we light a butter lamp just in case), we give each other a high five, click 'send' and eagerly await your reply. So eager, sometimes we can't sleep at night.

Tashi Delek (Blessings Upon You),
The Happiness Team
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.drukasia.com

 

 

 

Meditation

Dat zelfde weekend kreeg ik ook dit bericht nog:

 

Als de link niet werkt, kunt u dit poberen: Een oud filmpje uit 1999, maar veel is er niet veranderd. (R.v.d.B).
https://www.youtube.com/watch?v=CXJwNSkdTH0

 

Het Antwoord

En de maandag daarop kwam dan toch het antwoord: Ja, vanaf begin januari vliegt Druk Air van Singapore naar Dili. Helaas waren er nog geen vluchtschema’s of tijden bekend.

Maar die zullen me zodra mogelijk worden toegezonden.

Ik wacht af.

Groet,

Rolf