Gerrit Cole naar de New York Yankees

Het heeft lang geduurd. Veel te lang. Meer dan tien jaar, want de New York Yankees wonnen in 2009 voor ’t laatst de World Series. Een onwaarschijnlijk lange periode voor de beste en meest bekende sportorganisatie in de wereld.
     
En omdat het zo lang duurde heeft de club Gerrit Cole binnengehaald.  De beste werper in het Amerikaanse profhonkbal. Hij is nu 28 jaar en tekende voor een recordbedrag van 324 miljoen $ in negen jaar.
       Een bijna onwerkelijk hoog bedrag.  

Cole won het afgelopen seizoen voor de Houston Astros 20 wedstrijden. Hij gooide 212,1 Innings en had een ERA van 2.50.

Een rekensommetje leert dat Cole in het vorig seizoen in totaal zo’n 3300 ballen gooide. Als hij dat dit jaar ook doet verdient hij per geworpen bal een kleine 2.000 $.  

      Maar….
Gaat Gerrit Cole dit waarmaken? Hij komt onder een waanzinnige druk te staan, want de verwachtingen in New York zijn immens groot. Het zou zomaar kunnen dat het hem allemaal te veel wordt.
       Datzelfde gebeurde namelijk met infielder Alex Rodriguez, die in 2007 bij de Yankees een tienjarig contract voor het toenmalige recordbedrag van 275 miljoen $ tekende.
       Het werd bekend dat Alex al voor die tijd doping had gebruikt. Om zijn recordsom waar te maken, ging hij opnieuw gebruiken en werd geschorst voor 162 wedstrijden. Hij diende zijn periode niet uit en kwam in opspraak door diverse verhoudingen met bekende dames. Rodriguez was ondermeer aangetrokken om het (doping)-homerunrecord van Barry Bonds te verbeteren, maar ook daar kwam niets van terecht.