Didi Gregorius; ster bij de Yankees 

Het was vorig jaar al geïntroduceerd, maar sinds gisteren is het een nieuw woord in de USA: ‘’YES In-DIDI’’.
      Dat komt allemaal door Didi Gregorius, kortestop bij de New York Yankees. Hij sloeg in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Tampa Bay in vier slagbeurten twee homeruns, een tweehonkslag en een single. Hij had acht binnnengeslagen punten. Onwaarschijnlijk goede cijfers. Luister naar de enthousiaste commentaren van de verslaggevers, die na iedere rake klap schreeuwen: ‘’YES In-DIDI”

HIER.

Didi Gregorius werd in Amsterdam geboren in februari 1990. Vader speelde hoofdklasse honkbal en moeder was speler in het nationaal softbalteam. Hij leerde dus al heel jong een balletje vangen en gooien. Toen hij vijf jaar was ging het gezin terug naar Curaçao, waar honkbal de nationale sport is.

      Hij werd in 2007 ingelijfd door de Cincinnati Reds. Daar kreeg hij de bijnaam Didi, omdat zijn ware voornaam Mariekson niet uit te spreken was. In september 2012 maakte hij zijn debuut in de Major Leagues.
      In 2015 volgde zijn opmerkelijke transfer naar de New York Yankees, waar hij de populaire, bijna onsterfelijke Derek Jeter moest vervangen. Een -in het begin- nogal ondankbare taak, maar gaandeweg het seizoen ging het beter.
Na zijn historische wedstrijd van gisteren is hij vrijwel net zo populair als Derek Jeter.
      ‘’YES In-DIDI”