De getuigenis

Roger Clemens is één van de beste werpers uit de lange geschiedenis van het Amerikaanse honkbal. Sommige kenners beschouwen hem als de beste. In een carrière van meer dan twintig seizoenen –hij debuteerde in 1984 en gooide het afgelopen seizoen nog 18 games- won hij 354 wedstrijden. Een ongehoord hoog aantal. Hij won zeven maal de Cy Young Award, de prijs voor de beste werper in zijn league. Dat is twee meer dan welke werper ook.

Hij gooide 4.916,7 innings en wierp gemiddeld in vrijwel iedere inning wel één keer drie slag (4.672). Voorts noteerde hij 118 complete games, waaronder 46 shutouts (nul punten tegen).
      Roger Clemens is een held in Amerika.
      Of liever: WAS een held.

In het geruchtmakende dopingrapport van oud-senator George Mitchell was hij één van de velen die werden genoemd als dopinggebruiker. Zijn voormalige conditietrainer Brian McNamee bij de New York Yankees verklaarde, dat hij Clemens had geïnjecteerd met spierversterkende steroïden en groeihormonen. Direct na het verschijnen van dit rapport ging Clemens in de verdediging.

Hij zou die middelen NOOIT gebruikt hebben.

  

OOK DAT NOG

Het is natuurlijk een treurig einde van een fantastische carrière.

Clemens kan zijn gedoodverfde plaats in de Hall of Fame waarschijnlijk vergeten. Bovendien loopt hij ook nog het risico op een gevangenisstraf van vijf jaar als zou blijken, dat hij meineed gepleegd heeft.

Ga voor een uitvoeriger verhaal en beelden naar DE GETUIGENIS.