Amerika in shock

Het is nog erger dan de meest negatieve voorspellingen. Het rapport over dopinggebruik in het Amerikaans honkbal van de commissie onder leiding van oud-senator George Mitchell is verschenen.
      Daarin worden maar liefst 89 Big League-spelers genoemd, die steroïden en andere spierversterkende middelen zouden hebben genomen. Amerika is in shock. Helden zijn ineens 'filthy rich men', die het vertrouwen van de fans ernstig geschonden hebben. Het gaat zowel om actieve als oud-spelers.
     
Op de lijst staat -zoals alom verwacht- Barry Bonds, die het afgelopen seizoen het meest prestigieuze baseball-record brak: de 755 all-time carrière-homeruns van Hank Aaron.
Een mogelijk nog grotere schok is dat de meest succesvolle werper van de laatste tientallen jaren, Roger Clemens, er ook op staat. Nu al wordt er in de diverse media over gespeculeerd of hij zijn 'zekere plaats' in de Hall of Fame verspeeld heeft.
      Zijn advocaat is al in het geweer gekomen.

Op de lijst staan voorts onder meer de namen van Kevin Brown, Lenny Dijkstra, Jason Giambi, David Justice, Wally Joyner, Mark McGwire, Gary Matthews jr., Paul lo Duca, Chuck Knoblauch, Rafael Palmeiro, Jose Canseco, Andy Pettitte, Gary Sheffield, Matt Williams en Kevin Young.

Ga voor meer informatie (de gevolgen, mogelijke sancties, nieuwe maatregelen en de volledige lijst) naar:

http://www.usatoday.com/sports/baseball/2007-12-13-mitchell-report_N.htm

Ga voor het volledige rapport naar:

http://mlb.mlb.com/mlb/news/mitchell/report.jsp