De droomcatch van Alex Gordon

Kijk HIER even naar deze ongelooflijke vangbal. En let dan ook eens op de reactie van medespelers en publiek. Het is vooral ’t respect, waar het mij in dit geval om gaat.
      De catch wordt in het linksveld gemaakt door Alex Gordon van de Kansas City Royals. De bal komt vrijwel buiten zijn bereik, maar hij oordeelt goed waar die bal gaat komen en sprint -zoals de statistieken aanwijzen- er naartoe over een afstand van 122.6 voet met een gemiddelde snelheid van 18.6 mijl per uur.
      Medespelers en coaches lichten hun pet op en het deskundige publiek geeft Gordon een staande ovatie. En hieraan wordt ook door supporters van de tegenpartij meegedaan.

  

De sfeer tijdens honkbalwedstrijden in de USA is vrijwel altijd heel gemoedelijk. Dat heb ik zelf menigmaal kunnen constateren. Hooligans zijn er niet. Geweld is zeer zeldzaam. Misschien komt dat ook, omdat er geen sterke drank mag worden meegenomen.
      Hoewel:… Er zat een keer een man naast me, die een soort hoorn bij zich had. Het was de bedoeling dat hij daarop zou blazen. Maar dat ging helemaal niet, want het instrument was uitgehold. Af en toe draaide de man een dopje los en nam een paar slokken. Hij vroeg of ik ook wat wilde. En inderdaad; er zat pure whiskey in.