Huppelende oudjes

Huppelt u wel eens mee met Olga Commandeur? U weet het niet? Ach!
      Olga was ooit een topatlete en presenteert nu al weer jarenlang op de televisie het programma Nederland in beweging.  Bij Omroep MAX.
Een soort ochtendgymnastiek.  
      Vroeger was dat op de radio. Gepresenteerd door Ab Goubitz met aan de piano Arie Snoek. Daar deed mijn moeder altijd aan mee.
Ab begon iedere uitzending met: Staat u allen klaar?

      Nederland in beweging dus. De eerste uitzending is al om 05.55 uur op NPO 1. Omdat dit rijkelijk vroeg is wordt het programma herhaald om 10.15. En -u kunt er geen genoeg van krijgen- nog een keer om 13.15.
      Het programma is in deze Coronadagen uitermate populair. De Sportscholen zijn immers dicht en veel mensen zijn thuis en hebben de T.V. aan. Die staat vaak op Teletekst. Ook zo'n ouderwets instituut, dat in deze dagen hoge kijkcijfers haalt.

      Omroep Max is overigens op de dag zeer prominent aanwezig op NPO 1. Het lijkt wel een machtsgreep van de ouderen. Na Nederland in beweging volgt bijvoorbeeld om 06.10 uur Max Geheugentrainer. Dat wordt nog eens herhaald om 10.40.
      Om 11.10 is het tijd voor de herhaling van Tijd voor Max van de vorige dag..
De reguliere uitzending van dit programma begint na het avondnieuws van vijf uur.

      Tussendoor hebben we dan nog Bak mee met Max. Te zien om 12.35 en in de herhaling om 15.20.

De machtsgreep van Max wordt onderstreept door leider Jan Slagter, die sinds kort om 16.45 het Ouderenjournaal presenteert.
      Ook dat werd zondagochtend in de herhaling gegooid.

 Goedemorgen!