Een 1-2-3-tje voor de publieke omroep

U kunt natuurlijk vanavond gaan kijken naar het één-twee-drietje Rutte, Baudet, Pauw. 
     
Maar bedenk dan wel, dat dit weinig met journalistiek te maken heeft. Niets met voorlichting, informatie, educatie of vorming.
Maar alles met populariteit, amusementswaarde, marktcijfers en gemakzucht.  

      Rutte heeft het balletje opgeworpen. Baudet was er natuurlijk verschrikkelijk blij mee, maar stribbelde voor de vorm nog wat tegen. Mariëlle Tweebeeke spreidde haar armen uit en nodigde Rutte uit om ‘’het debat’’ in Nieuwsuur te doen, maar het werd dus Pauw, want dat heeft meer kijkers..
      Beide partijen mogen voor de publieke omroep ook nog drie stellingen aandragen en zo de koers en inhoud van het debat bepalen. Ze mogen ieder ook nog 150 aanhangers meenemen.
      Klappend vee, dat niet door activisten uit de Rode Hoed wordt gebonjourd.


U kunt natuurlijk vanavond naar dit gladiatoren-theater gaan kijken. Het gaat hier toch om onze premier en de leider van de grootste partij van Nederland bij de laatste verkiezingen. Dit argument wordt er steeds bijgehaald om het allemaal te rechtvaardigen. Maar er wordt niet bij gezegd, dat je die partijen alleen maar mee helpt om groter te worden door dit soort debatten uit te zenden. 

Nexit is een thema. Natuurlijk. En u zult dan nog eens bevestigd krijgen, dat slechts twintig procent van de mensen in dit land uit de Europese Unie zegt te willen stappen.
      En u kunt er nogmaals verbaasd over zijn dat zo’n minderheid van verdwaasden zoveel zendtijd krijgt en zoveel stampij mag maken.  

U kunt ook een muziekje opzetten en op de gezondheid van de heren een borrel drinken.
     
En bij het goede gesprek dat u dan met uw partner voert kunt u zeggen:
/‘’Vroeger -nog niet eens zo lang geleden- hield de publieke omroep de regie in eigen handen en zou zoiets onbestaanbaar zijn geweest’’.

Maar ach, vroeger was het allemaal beter.

Goedemorgen!