‘’Nee. Met mij gaat het wel goed’’.

Het was alweer een tijdje geleden, maar opnieuw werd ik ’s nachts drijfnat wakker. Het waterbed lekte. Dat is in allerlei opzichten vervelend.
Je moet het euvel verhelpen. Het lek vinden en er een plakker opdoen.
     
Dat klinkt simpel, maar is het niet.
Probeer maar eens dat lek te vinden. Zo'n bed is loodzwaar en swiert alle kanten op. En als je het dan gevonden hebt, probeer het dan maar zo te plakken, dat het afdoende is.
      De ervaring leert, dat zoiets vakwerk is. In Den Haag zit een waterbedman, die je 24 uur per dag kunt bellen. Voor 150 Euro komt hij onmiddellijk. Ongeacht hoe kort -of lang- de reparatie duurt.


Een jaar of wat geleden was hij ook al eens geweest. Hij was afgevallen, de waterbedman.
       ‘’Vijfentwintig kilo'' .
De zaken gingen goed. Heel goed. Dat kwam omdat er steeds minder waterbeddenwinkels waren.
       In die winkels kregen de mensen advies. Daar kon je een goed, passend, stevig en verantwoord waterbed kopen.
"Maar tegenwoordig kopen de mensen die bedden on-line.  Ze schaffen dan goedkope rotzooi aan, met als gevolg dat zo’n bed heel snel gaat lekken. En dan bellen ze mij.  Nee. Het was de laatste jaren nog nooit zo druk geweest’’.

Na een half uur was hij klaar. “Ervaring hè. Ik doe dit werk al 28 jaar. Dan weet je wel waar je zoeken moet’’.

Hij had ook een nieuw bed in de aanbieding. Als we dat dezelfde maand zouden bestellen, bracht hij geen installatiekosten in rekening.
      ‘’Maar volgende week ben ik er niet. Ik ga een weekendje naar Kuala Lumpur. Een rondje hardlopen. Dat doe ik vaker.  Ik ben zo al in 47 landen geweest.  Vast groepje. Het is gezellig, je ziet nog eens wat, komt in andere culturen en valt er van af”.

‘’Nee’’ eindigde hij, ‘’met mij gaat het wel goed’’.


GOEDEMORGEN!