Leuk & innemend

Mijn kleinzoon Jip.
      Hij wordt vandaag veertien jaar. Puber dus. Zijn stem wordt al wat zwaarder, maar verder is hij daar niet erg mee bezig.

De foto is gemaakt door http://www.neeltjedevries.com


Jippie!

Hij is een leuke innemende jongen. Heeft veel vrienden. Jip zit nu in de tweede klas van het Amsterdams Montessori Lyceum. Het bevalt hem wel daar. Wiskunde is tegenwoordig zijn lievelingsvak, hoewel het natuurlijk niet altijd eenvoudig is. Vooral de parabolen hebben zijn belangstelling.
       Die corona begint hij wel wat irritant te vinden. Hij was laatst vergeten in de gang zijn mondkapje op te doen en werd toen enigszins bars toegesproken.


Schoolreisje

In september gingen ze op schoolreis naar Drenthe. (Jip helemaal rechts).
      Fietsen en tenten in de bus. Ze moesten zelf koken. Het werden de eerste dag hamburgers. De tweede dag soep met dingetjes en verder was er een pannenkoekendag en tot slot iets met kip. Het was over het algemeen goed weer, maar de tent was iedere avond wel erg vochtig.


Paintball

(Met z'n vader)
       Naast wiskunde is lichamelijke oefening populair. Jip is een sportieve jongen. Hij tennist en voetbalt  bij AFC Arsenal in Amsterdam. Middenvelder.


Karten

Afgelopen zomer was de hele familie in Spanje en daar gingen ze karten. We zien -voor de leut- Jip (links), zusje Keet (8) in het midden en daarnaast Daan (16).


Bootje

Er werd ook gevaren. Jip met zijn broer Tijn (18).
      En met z'n moeder.Nichtje

Jip (midden) en zijn broer Sam (20), die het jongste nichtje Stevie (2 maanden) voorzichtig vasthoudt.

 

Winter

 
Vondelpark Amsterdam.
      En nu maar hopen dat het een mooie koude winter wordt. Skiën en schaatsen. Alleen de voorpret al.