De deur uit via de gang ja!

 


Coronavoortgang

We zien hier mijn schoondochter Daniëlle, die de Coronavoortgang in huis op een groot vel papier heeft vastgelegd. Zij geeft onder meer les op de Hogeschool van Amsterdam en moest assessments afnemen via Zoom. Daar kon ze niet bij gestoord worden.
      Maar ja.
Er zijn in dat huis vijf schoolgaande kinderen, die thuis moeten leren of zich op een andere manier moeten zien te vermaken. En haar man zit de godganse dag te bellen om de computersystemen van klanten op een adequate manier  bij te werken, zodat het thuiswerkend personeel aan de slag kan blijven.

   
De Baas 

 Sam (18) is dus tijdelijk tot baas bestempeld. Dat gaat hem goed af.
   Hij had eindexamen VWO moeten doen, maar is daar nu van verlost en heeft dus tijd om de zaak te bestieren.

    Tijn (16) zou eindexamen MAVO doen, maar dat is natuurlijk ook van de baan.


Hij heeft nu tijd om zijn zusje Keet (7) te helpen.

    
   Laptops
   
    Daan (14) doet zijn huiswerk voor de HAVO op de laptop en Jip (12) gaat komend seizoen naar de HAVO en doet zijn opdrachten ook op de laptop.
    Het is wel prettig als ze in ieder geval hun kleren aandoen. En de kamers moeten worden opgeruimd, omdat de schoonmaakster gewoon langs komt.

    Zij wonen in een Amsterdams pand met een paar verdiepingen. Er is beneden een uitgang, maar daar zit Mamma te werken. Ze moeten dus het huis verlaten via de gang op de eerste verdieping.
   Ze gaan nog wel regelmatig naar buiten; meestal naar het nabije Vondelpark. Daar kan gevoetbald worden.
   Nog wel.