Het verrassingsmenu van 7 kleinkinderen

Het was een prachtige avond. Zeven kleinkinderen in leeftijd variërend van zes tot negentien jaar, die een zevengangenmenu maken voor opa & oma. Iedereen had zijn stinkende best gedaan.
      Er waren kinderkookboeken bijgehaald, ook al om alles op elkaar af te stemmen.
Iedereen aan een mooi gedekte tafel. Gesprekken en anekdotes.  Kaarsen en servetten.
      We waren geroerd.


HET MENU


SAM (17)

 

 

 

 

       Pittig kipspiesje met mangochutney.

 

 

 

JIP (11)

 

 

 

    Dubbel getrokken tomatenbouillon

 

 

 

 

Keet (6)

 

 

 

      Fruitstick. Stond niet op het menu, maar werd er improviserend aan toegevoegd door Keet.

 

 

 


Tijn (15)

 

 

 

      Mini Pizza

 

 

 

 

Camiel (15)

 

 

 

      Bonne Année.

      Worstje met Cannellinibonen en Sperzieboontjes.
      (Let ook even op het anagram bonne & bonen)

 

 

 

Luc (19)

 

 

 

      Een spoon om de eetlust weer op te wekken.
      Mangoijs, (Kinder-)Champagne, een muntblaadje en de glasrand versierd met gesuikerde sinaasappel rasp.

 

 

 

 

Loes (18) en Keet.
 

 

 

 

      Een bospaddenstoeltaartje met salade.
      Verzorgd door Keet en haar mamma.
      Opgediend door Loes, de vriendin van Luc omdat Keet al naar bed was.

 

 

Daan (13)

 

 

 

      Grand dessert.
      Een brownie en frambozentaart met langevingers.
      En daar zat vuurwerk in.

 

 

 

Vuur