Een filmmaker in de dop

  

Dit is mijn kleinzoon Camiel. Hij wordt vandaag 13 jaar. Camiel zit in de brugklas van een lyceum in de Randstad. Het gaat goed en hij heeft het daar naar zijn zin. Doet op tijd zijn huiswerk en wordt daarbij het liefst geholpen door z’n oma. Want die heeft tenminste geduld.
Van Camiel is de uitspraak: ‘’Ik praat inderdaad veel, maar het gaat wél ergens over’’.
      Sinds ik aan mijn weblog begonnen ben, heb ik hem ieder jaar gevraagd wat hij later wilde worden. Dat is een soort gimmick geworden, want hij verzint steeds weer nieuwe dingen.

Achtereenvolgens hadden we postbode, raketvlieger, dolfijnenredder, spion, financieel adviseur, Deejay bij Radio 538, tekenaar en architect.
      Maar nu wil hij filmmaker worden. Hij vindt het namelijk jammer, dat zijn favoriete boek Gregor de Bovenlander nog niet verfilmd is. Daarom heeft hij zelf maar een scenario gemaakt met tien scènes en tien tekeningen.

Kijk ook even hoe hij zijn pen vasthoudt. Daar hebben diverse leerkrachten al verandering in proberen aan te brengen, maar dat laat hij niet toe. “Zo bevalt het mij nu eenmaal het best’’.

      Het scenario ziet er zo uit:


Door Camiel van Malkenhorst

Korte inhoud:
Gregor, jongen van 11, valt samen met Boots, zijn kleine zusje, door een rooster en gaat met onderlanders zijn verdwenen vader redden van de ratten.

Laten we beginnen.

  1. 1.Gregor leeft thuis met 2 zusjes namelijk: Boots en Lizzie. En met zijn moeder en oma en vroeger zijn vader die 2 jaar en 7 maanden is verdwenen. Gregor helpt Buurvrouw Comarci met het huishouden.

 

      

  1. 2. Gregor en Boots gingen samen de was wassen. Boots ontdekte een open rooster achter een wasmachine. Boots werd mee gezogen en Gregor ging er achteraan.

    

 

 

  1. 3. Gregor en Boots vielen lang naar beneden. Hun val werd steeds onderbroken door een windstroom. Het grootste deel was er veel mist.

   

 

  1. 4. Toen Gregor op de grond terecht kwam, zag hij grote kakkerlakken zitten rondom Boots, die aan het “dansen” was. Zij noemden haar prinses. De kakkerlakken namen hen mee naar de stad Regalia.

    

 

  1. 5. Ze kwamen met de kakkerlakken in een arena. Daar ontmoette hij bewoners van Onderland: Luxa, Henry, Vikus, Solovet, Mareth, Ares en Andromeda. Hij moest ook snel weg, want hij ging zijn vader zoeken die bij de ratten was gevangen genomen.

 
   

 

 6. Na een lange reis op vleermuizen kwamen ze bij een grot. Hier gingen Vikus, Solovet en Mareth op hun vleermuizen terug naar Regalia. Ze kregen de rat Ripred als gids. Gregor, Boots, Luxa, Henry en Ripred gingen verder met de kakkerlakken Tick en Temp en de vleermuizen Ares en Andromeda.


      

 

 

  1. 7.Na een korte reis kwamen ze dicht bij een klif. Hier kwamen ratten om hen heen. Henry had Luxa geprobeerd over te halen om samen met de ratten heel Onderland te veroveren en te besturen. Luxa weigerde. Toen probeerde Gregor te vluchten, maar moest van de klif springen en sprong. Henry en de ratten sprongen achter hem aan. En Ares ving hem op. En Ares liet Henry te pletter vallen.  

  

 

 

  1. 8.Nadat ze het gevecht hadden gewonnen, vonden ze een put met een mens. Het was Gregor’s vader die 2 jaar en 7 maanden weg was. Nadat ze hem hadden geholpen er uit te komen, gingen ze terug naar Regalia.

   

 

 

  1. 9.Uiteindelijk waren ze bij Regalia in de buurt. Daar werd iedereen opgevangen en Gregor, Boots en hun vader werden later klaar gemaakt voor de terugreis naar thuis.

   

 

  1. 10.Toen Gregor, Boots en zijn vader weer boven waren moesten ze met de taxi naar huis. Toen ze thuis waren zat Gregor’s moeder huilend aan tafel en Gregor zei: “Hallo, we zijn er weer.”