VERGETEN? VERGEET HET MAAR

 (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Eigenlijk zou dit schrijven naar de directie van Transavia moeten gaan, maar omdat je weet dat ze dit meteen in de prullenbak gooien laat je het maar weer zitten. Want wat is het geval? Ik word de laatste week overspoeld met mails waarin allerlei websites gaan uitleggen hoe ze met jouw privacy omgaan. Pagina’s lang.
      En wat is de indruk nadat je hun mails hebt gelezen. Die indruk is dat ze in tegenstelling tot vroeger nu OPSCHRIJVEN wat ze allemaal van je weten en delen met anderen. MASSAAL. En geen verweer mogelijk. Overal heb ik gezocht naar een knop met DAT WIL IK NIET. Die knop is er gewoon niet.
      Je bent aan hen uitgeleverd. Ja op hun websites komt wel eens een vraag of je hun nieuwsbrieven wilt ontvangen. Kan je wegvinken, maar dat is dan ook alles. Alle gegevens die ze van je hebben delen ze met anderen. Zo ook Transavia. Enige tijd terug brak mijn vrouw vlak voordat ze met die maatschappij zou gaan vliegen, twee ribben. Dus een rolstoel besteld voor het transport op het vliegveld. Gevolg: die rolstoel was aanwezig, maar in de weken die volgden allemaal mails van firma’s die tegen aantrekkelijke prijzen rolstoelen aanboden.

Met Transavia naar Spanje? Hotels melden zich.

Bij Transavia vegetarisch voedsel bestellen? Websites komen bij je op bezoek.

Nog helemaal niet zo lang geleden kon je van reclamedrukwerk verlost worden door een sticker met NEE op je brievenbus te plakken. Sinds het internet is nee zeggen tegen reclame onmogelijk geworden.

JE WORDT NOOIT MEER VERGETEN.

 

 

 Klik HIER voor alle Photosophieën