Radiostation WBAI New York 1971 (2)

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 

Nou die eerste week zat er op, houden we dit vol…
      Dat tempo, die humor, fastfoods, de herrie.
En nog niet eens bij dat radiostation geweest, dat moest er toch echt van komen.

Hoppa de subway in. Wat ik niet wist is dat de subways drie lagen hebben. De bovenste stopt overal, de middelste op sommige stations en de onderste gaat meteen naar het eindpunt. Ik had per ongeluk de onderste gekozen en ja dan vlieg je van Manhattan weg naar een voorstad.

Can I help you, vroeg een allerliefst meisje in die voorstad die mijn wanhopige blik had opgemerkt. A donut and two whiskeys, zei ik om maar iets te zeggen. EVENTUALLY begon zij, maar gelukkig maakte een langsrijdende subway haar onverstaanbaar. Where do you come from? From Holland bekende ik. Once I was there, with Christmas, zei ze. Maar bij nader doorvragen bleek het een stadje te zijn in de VS. Gedane zaken moesten dit keer wel een keer nemen en ik liet me door haar in de bovenste laag van het subwaysysteem zetten.

Please Peter count the stations. Ik moest er op de achttiende uit. Terwijl bijna iedereen zat te lezen, schreef ik de namen van alle stations in een schriftje om vooral maar niet de achttiende te missen. Er volgde een omroepbericht. Dat er op twee komende stations niet gestopt kon worden vanwege werkzaamheden. Bovendien stopte de trein ook wel eens zomaar als er geen station was! Ik gooide mijn schriftje in een prullenbak, dit had toch geen zin meer.

Uren te laat kwam ik aan bij het radiostation. Vlak bij Broadway. Een groot rommelig gebouw, dat nog het meeste weg had van een pakhuis.
 
        

Niemand in dat gebouw wist ook maar iets af van het uitwisselingsproject. Collega S. had dit besproken met de stationmanager en die was al een tijd overspannen thuis. Ik noemde de naam van Larry Josephson, die was toch diegene die mijn plaats in Hilversum zou innemen.
      Larry werd gebeld en hij stelde voor om ergens in Manhattan in een restaurant met mij te gaan eten. Ongeveer drie haltes met de subway…. Nou daar zag ik inmiddels niet meer tegen op en ik kreeg de indruk dat mijn toekomstige collega’s ook blij waren dat ze van me af konden komen op die manier.

(wordt vervolgd)

 
Radiostation WBAI deel 1


Klik 
HIER voor alle Photosophieën