DE WERELDVREDE, VLIEGVEILIGHEID EN NOG MEER MOOIS


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Een paar dingen vooraf.

Goede ideeën zijn meestal doodsimpel. Vaak niet gezien omdat men overal bezwaren ziet.

“Dit kan helemaal niet”.

“Als het een goed idee was zou het er al zijn”.


Wat is er aan de hand?.

DAT STOMME GEDOE MET KOFFERS OP DE VLIEGVELDEN MOET AFGELOPEN ZIJN.

Vliegtuigen zijn er om mensen ergens naar toe te brengen.
      Andere vliegtuigen zijn voor pakketjes en koffers.
Dit is de kern van de zaak. Zo simpel is het.

Om deze zaak zo duidelijk mogelijk naar voren te brengen zijn er een paar versimpelingen nodig; de complexiteit komt later wel.

We stellen ons voor een gezin van vier personen dat van Amsterdam naar Berlijn wil vliegen. Dat is dus de versimpeling, ze kunnen ook wel naar Jakarta willen, maar dat vereist weer wel dezelfde procedure maar met andere tijden. Berlijn dus.
      De avond voor het vertrek de koffer klaar maken.
En dit is niet een zo maar zelf ergens aangeschafte koffer, maar de speciaal voor dit doel vervaardigde en aangeschafte VLIEGKOFFER. Afmetingen standaard, kleur standaard, logo van de gekozen maatschappij er op.

Als de koffer klaar is, naar de smartphone, laptop etc.

EN PRECIES op dezelfde manier als waarmee men een vliegreis thuis heeft geboekt en nadien de boardingpas heeft geprint wordt nu een APP benaderd waarmee men de koffer(s) kan aanmelden. De APP vraagt allerlei gegevens: naam van de eigenaar, gewicht, inhoud van de koffer, de gewilde bestemming etc. Als de procedure is doorlopen print de APP een QR code.

Een QR code is een zwartwit symbooltje van ongeveer twee bij twee cm waarin alle gegevens omtrent die koffer zijn opgeslagen. Uitprinten die code en op de koffer plakken.

Heel belangrijk is dat men heeft aangegeven HOE die koffer in Berlijn op te halen is. Er zijn een paar mogelijkheden.

---Zelf ophalen bij een supermarkt in de buurt van je verblijfplaats.

---De supermarkt opdracht geven de koffer op een bepaald tijdstip op een adres af te leveren.

---Naar een bepaald hotel te brengen op een gekozen tijdstip of periode.

Dit staat dus allemaal in die QR code.

Dan is het tijd om die koffer(s) weg te brengen. Niet naar het vliegveld, maar naar een supermarkt in de buurt. Afgeven en klaar is kees.
      De volgende dag ontspannen op reis. Niks gezeul met koffers, niks controle op de luchthaven behalve de handbagage, nooit meer op de aankomsthaven wachten tot je koffer tevoorschijn komt, nee als je het goed hebt georganiseerd is de koffer eerder dan jij op de gewenste bestemming.


Logistiek.

Op alle vliegvelden zijn honderdduizenden werknemers in dienst om de bagage af te handelen.
      Dat hoeft niet meer.
Die mensen kunnen hun banen behouden maar worden geplaatst bij supermarktketens in de steden en her en der op het platteland, goed verdeeld over het land.
      Vliegtuigen kunnen toe met minder brandstof omdat er bij passagiersvluchten geen ruimbagage wordt neegenomen. Zij kunnen ook beter op tijd vliegen daardoor.
      In de verre toekomst komen er dan ook vliegtuigen die meer passagiers kunnen meenemen omdat het ruim ook voor passagiers is.

De kosten.
Alle bagageafhandelingen zijn verwerkt in de prijs van het ticket. Dat kan rustig zo blijven, maar kan ook anders. Er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen die zonder ruimbagage reizen. Er valt dus iets voor te zeggen om die lui korting te geven.

Ik zend nu een QR code mee. Niet met koffergegevens, maar met een liedje.
      Op de smartphone de QR reader downloaden (gratis).
Richten op de code en dan zijn we er.

             

  Klik HIER voor alle Photosophieën