ALLES TOLT EN ALLES TELT


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Nooit gedacht, dat iets zomaar om de hoek kan verschijnen. Ze had het wel eens bij iemand anders gezien, maar nooit gedacht dat het haar zou overkomen. De gebeurtenissen en de gedachtes hebben niet meer een logische volgorde, er zijn geen prioriteiten. Dichtregels, boodschappenbriefjes, beelden, muziek en flarden van gesprekken komen op wanneer ze dat willen. Gaan niet weg als zij dat wil. Gaan heersen als ze daar zin in hebben en overschaduwen het leven in de volle zon.
      Ze moest er nog een ziekte voor verzinnen, want bestaande ziektes klopten niet met deze overval. Is zij er ongelukkig onder, nee dat niet. Het lijkt nog het meest op een avond bij een groot orkest als de musici niet meer van de partituur spelen, maar gewoon hun gang gaan. Dirigeren is onmogelijk bij die lui.
       
     

Wat nu weer bij haar naar voren springt is een middag op Malta. Had een auto gehuurd en maakte zomaar een tochtje. Had inmiddels geleerd dat naar een speciaal doel streven qua bestemming op Malta onbegonnen week is. De Malthezers die je naar de weg vraagt zullen nooit toegeven dat ze iets niet weten. Ze verzinnen maar wat. Bij het postkantoor linksaf en dan bij het derde stoplicht rechts. Er is geen postkantoor en er zijn ook geen stoplichten. Dus zij reed maar wat.
      Na een uur komt zij een visser tegen met een neus die zo lang is dat als hij een winkel zou binnen gaan de neus al een paar minuten binnen is voordat de rest komt. Zij stopt en pakt haar fototoestel. Dat had zij nooit moeten doen. De visser ziet haar en begrijpt wat zij zou willen en begint onbedaarlijk te huilen. Het woord schaamte tekent zich af in de wolken. De stortregen die daarna valt maakt niet veel goed. Integendeel de regen maakt alles erger.

Morgen moet zij een BACO fietssleutel kopen, maar waar was dat ook weer.
      Die muziek van Alban Berg is ook niet mis.
Zij heeft honger.


Klik HIER voor alle Photosophieën