FACE(T)BOOK

 (Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Afhouden die social media, dat zat vast in mijn hoofd nadat ik een keer was gezwicht en op TWITTER (gekakel!) was verzeild. Wat een onzin kwam voorbij: meninkjes, gedachtetjes, gepruttel. En kom daar maar weer eens van af, ze houden daar niet van. Een jaar niks van dat alles, gewoon de krant lezen.
      Maar de druk werd door vrienden opgevoerd. Speciaal één vriend opperde dat ik mijn geschreven werk maar eens aan de wereld moest laten zien, dan kreeg ik wel duizenden volgers. De schrik sloeg me om het hart, of op het hart dat weet ik niet meer. Duizenden volgers! Bah… En voegde hij er aan toe: je kunt ook heel veel vrienden erbij krijgen.
      Nou vind ik het al moeilijk genoeg om de contacten met bestaande vrienden op orde te houden, dus wat moet ik met de zogenaamde internetvrienden. Er trad opnieuw een pauze in. Maar die vriend zette door en ik ging overstag toen mij duidelijk werd dat ik het openbare gedeelte helemaal niet hoefde te betreden en uitsluitend mij bekende en bevriende lui tot groepje hoefde te maken.
      EN: met een klein aantal vrienden en vriendinnen leuke dingen delen. Leesstukken, video’s, foto’s, muziek, films. Tot nu toe is het resultaat fantastisch en ben ik blij dat ik erop zit. Één keer de openbare ruimte in gegaan om mensen die ik bijna twintig jaar geleden had ontmoet en uit het oog verloren had terug te vinden. Binnen twintig uur hun telefoonnummer gekregen!. FEESTBOEK.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën