APOPO


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Bijna nooit meegedaan aan liefdadigheidsacties. Ook natuurlijk vanwege het strijkstokgedoe, maar vooral omdat sommige noden bewust worden gecreëerd om geld te genereren, geld dat vervolgens in handen van foute mensen terechtkomt. En dan ook nog het schaamtegevoel over het showbizzspektakel dat om veel inzamelingsprojecten heen hangt.
      Maar dit jaar een uitzondering gemaakt, een uitzondering die de moeite waard is en waarvan ik hoop dat door mijn geschrijf velen van U zullen besluiten hetzelfde te doen. Her en der op onze aarde liggen miljoenen landmijnen. Het opruimen daarvan is riskant en langdurig. Nu is er de APOPO organisatie die ratten hebben getraind en nog trainen om die landmijnen op te sporen.
      De ratten komen daarbij niet om, ze sporen de mijnen op. Tevens zijn zij in staat om mensen met tbc te vinden. Wij hebben twee ratten geadopteerd, die in diverse landen in Afrika aan het werk zijn en inmiddels duizenden mijnen hebben gevonden. Dit jaar kwam er een nieuwe adoptiemogelijkheid bij: het adopteren van een babyrat die nog opgeleid moet worden. Je mag hem een door jou gekozen naam geven. Aangezien zeer kort geleden onze Jack Russel is overleden hebben we zijn naam aan die rat gegeven. De hond Ems is nu rat geworden en zal in Cambodja worden ingezet…

Zie op internet: apopo.org 

 

 Klik HIER voor alle Photosophieën