DIT DEUGT

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 

Nu eens geen in een ravijn neergestorte autobus op de Filippijnen, stervende zeehonden, graaiende bankdirecteuren, vakbondsgeleuter, weermannen. Eindelijk iets op de Nederlandse televisie dat opbeurt, verrast en aanzet tot denken en soms tot handelen. Een afwisselde mix van deugende mensen, voorwerpen, plannen, vakantiebestemmingen, interieurs, gedachtes, gerechten, muziek, brieven, goede vragen, vervoermiddelen, kortom alles wat deugt.
      Ik geef wat voorbeelden en dan kan iedereen betere bedenken.

 

a. Een stofzuiger die zijn werk zelf doet als je rustig in de stad boodschappen doet.

b. Zoveel mogelijk kijkers 1 euro laten sturen naar een persoon die het leven gered heeft van een ander.

c. Een doepark openen. Groot terrein waar overbodige bouwmaterialen naar toe worden gebracht, maar ook papier, stoffen, metalen. Kinderen mogen daar de hele dag bouwen, knutselen, kleding ontwerpen. Aan het einde van iedere dag wordt het leukste doe ontwerp bekend gemaakt.

d. Een oud niet meer in gebruik zijnd station opkopen en daar een soort treincamping maken. De trein rijdt uit Nederland er gewoon heen en bestaat dus uit een soort bungalows op wielen. Elke derde boeking is gratis, die wordt dus door de anderen opgebracht. Je komt heus wel een keer aan de beurt en je geeft echt minder uit dan in Spanje.

e. Leuke keukeninrichtingen met goedkope materialen.

f. Oprichting van de Goedlachsvereniging.

g. Recepten voor de elektrische slowcooker. In de ochtend het gerecht er in doen, de cooker opstarten en als je in de namiddag thuis komt is de maaltijd klaar. Eindeloos veel variaties zijn mogelijk.

h. De vrolijkste brief van de week.

i. Verrassende muziek optredens.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën