HOOFD OP HOL

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

                      

Na afloop van het telefoongesprek zie ik pas wat ik getekend heb: mijzelf in een rottige periode. Wel lang geleden, maar toch. Ik wist niet dat hersens het je mogelijk maken zowel te luisteren en tegelijkertijd herinneringen naar boven halen.
      A. belt op en meldt dat zijn huwelijk na vijftien jaar schipbreuk heeft geleden. De bekende verwikkelingen; zijn kind dat hij niet meer ziet omdat zij kwaad spreekt over de vader. De huisvesting, de verdeling van geld en goederen. Terwijl A. zijn hart en gemoed lucht keren de beelden terug van mijn nachtelijk verblijf in een park omdat zij zonodig vreemd moet gaan in ons eigen bed. Wat een lul was ik toch om dit te accepteren.
      Of die zondagmiddag toen ik per trein terugkeerde uit Eysden. Ik had daar samen met vriend J. de ochtend doorgebracht op het station. Alleen maar omdat de laatste Duitse keizer op hetzelfde bankje had gezeten. Kreeg het verwijt dat ik wel bij een andere vrouw zou zijn geweest. En tegen onwaarheden is geen verweer mogelijk.
      A. zegt dat hij gelukkig veel vrienden heeft. Ik toen ook wel, maar zie mezelf toch regelmatig zitten naast een telefoon die maar niet over ging... “A. ik bel je een paar keer per week.”

 

Klik HIER voor alle Photosophieën