WAAROM HEBBEN MENSEN GEEN BLADEREN?


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 


Zonnige dag in het voorjaar, niemand thuis, muziek zelf uitgezocht, telefoon en televisie stuk, maaltijd voor de avond in de morgen in de slowcooker aangezet. De geuren vermengen zich met de muziek. Kortom de ideale sfeer voor onzinnige gedachtes en het verzamelen van vragen waarop geen antwoord mogelijk is.


     

      In de tuin staat een boom die ik niet uit Nederland ken maar die hier sigarenboom wordt genoemd. Laat in het voorjaar krijgt hij pas de nieuwe bladeren en een bomengids vermeldt dat bomen via hun bladeren voedsel binnen krijgen. Rijst onmiddellijk de vraag waarom mensen geen bladeren hebben dat zou een hoop gezeur besparen.
      Geen Albert Heijn, maar ook geen slowcooker…Korte tijd nadat deze gedachte was verschenen kwamen er meer, ik kwam de dag wel door, dat werd duidelijk. Zijn er vogels die mayonaise maken. Ja, alle vogels, ze schijten het uit, maar niemand lust het. Hoe worden de stengels van straatbezems geplukt, ik zou het niet weten. Veerboten gaan heen en weer. Zijn er ook veerboten die alleen heen gaan?
      Waarom bestaat Sinterklaas niet, de paashaas wel en God weer niet? Kunnen honden praten? Ik weet het antwoord maar mag het niet publiceren. Waarom nooit meer met vakantie? Ben als gepensioneerde altijd al met vakantie; geen vouchers, geen incheckbalies, geen vakantieombudsmannen, geen doorgemagnetronde dames in het blikveld, geen zinloze kerken of stranden, geen koffers. Ik weet het antwoord dus nu wel. Hoe komt dat nu weer? De Bahamas. Zijn er daar dus meer van?

 


Klik HIER voor alle Photosophieën