ANDROMEDA

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije) 


Zo maar in de vroege morgen de krant open slaan is niet aan te bevelen. Het kan je hele dag verpesten of je neerslachtig maken. Ik heb daar een soort stragegie voor ontwikkeld om één en ander in betere banen te leiden.
      Ik lees de krant op het internet en dan begint alles met het vermelden van de koppen. Het meeste kan je gewoon overslaan. Wat moet men toch met bijvoorbeeld "Justin Bieber wil naar Hawai" of "Rihanna toont borst". Ik ben er meestal gauw doorheen, maar de vorige week bleef ik helaas hangen bij "Heelal opgeslokt door ander universum". Begon dus te lezen en het blijkt allemaal niet mis te zijn.
      Er zijn door de Hubble-telescoop foto's genomen van het Andromedastelsel, een universum op 2 en een half miljoen lichtjaren afstand van de aarde. Het licht gaat met een snelheid van 300.000 kilometer per seconde. Een jaar telt 525.600 secondes, dan begrijpt U wel dat het verder is dan Benidorm.
      Professor Joseph Lykken (1957) voorspelt dat over tien miljard jaar dit Andromedastelsel ons universum zal verzwelgen, niet vernietigen maar doen verdwijnen. De aardbewoners zullen daar niets van merken want die zijn er al niet meer omdat de aarde over 1.5 miljard jaar door de zon is vernietigd. Zijn voorspelling hangt ook nog samen met de ontdekking en bevestiging van het Higgs Boson-deeltje.
      Als dit Andromedastelsel ons heelal heeft doen verdwijnen is er geen ruimte meer, geen tijd, gewoon niks. Dus wat heeft in dit licht nog zin: niets meer. Roestvrij staal, 14 procent bijtelling, jaloezie, liefde, dood, kunst, jeuk, avondrood, beschermde diersoorten, pianomuziek, erwten, gladiolen, de koran, nadenken, geschiedenis, knakworsten. Alles weg. Geen herinnering.


Home » Buitenland Foto: AP wo 20 feb 2013, 08:46 Heelal opgeslokt door ander universum' AMSTERDAM - Ons heelal zoals we nu kennen, is gedoemd te verdwijnen. Een nieuw universum zal alles opslokken. Dat concluderen wetenschappers, die het Higgs-Bosondeeltje hebben geanalyseerd.

 

 

Klik HIER voor alle Photosophieën