Katten grotere moordenaars dan gedacht

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

Heeft u een kat in huis, kijk dan goed uit, want u huisvest een koelbloedige moordenaar. Katten zijn volgens een Amerikaanse studie nog veel grotere moordenaars dan tot nu toe werd aangenomen.

      De meerderheid van de sterfgevallen van vogels en zoogdieren in de Verenigde Staten is zelfs toe te schrijven aan katten, blijkt uit een analyse in opdracht van de Amerikaanse overheid. Naar schatting leven er in de Verenigde Staten ongeveer 120 miljoen katten.

      De poesjes zouden samen jaarlijks tussen de 1,4 miljard en 3,7 miljard vogels en tussen de 6,9 miljard en 20,7 miljard zoogdieren doden, constateren de wetenschappers op basis van de beschikbare gegevens. Een kat vangt dus gemiddeld tussen de 70 en de 200 prooien per jaar. De schattingen lopen behoorlijk uiteen, omdat het onderwerp moeilijk te onderzoeken is; de kat moet een kleine camera omgebonden krijgen, willen onderzoekers ontdekken wat hij allemaal uitspookt.

Krijg toch het heen en weer! Dit staat zomaar in de krant, nou ja krant: de SPITS. Geen redakteur die op het idee komt om die lui te benaderen met een paar kritische vragen. Hoezo "moordenaars"? Die beesten eten toch gewoon, net als wij mensen.
      Zij zitten aan wat kleinere beesten, wij als mensen aan wat grotere. Zijn wij dan ook moordenaars? Moeten wij ook een kleine camera omgebonden krijgen om te ontdekken wat we allemaal uitspoken? Heb net onze kat gesproken , hij is er helemaal stil van.

 

Klik HIER voor alle Photosophieën