DE CLICKER


(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

Onze nieuwe hond Duna moet getraind worden anders is het geen leven met haar. Zij bijt overal in, kuiten en kussens zijn in trek. Maar zij toont ook haar slimheid door in noodgevallen haar behoefte te doen op de wc, door kussens uit stoelen te halen en die op een zonnige plek neerleggen om daarop te gaan slapen.
      Wij kregen een advies: koop in Duitsland bij Karlie een hondenclicker. Het is een eenvoudig apparaat zonder batterijen die als je erop drukt een luide CLICK! laat horen. De hond reageert daar onmiddellijk op en komt naar je toe om een beloning in ontvangst te nemen. Onze hond had het binnen twee uur door en komt na de CLICK! inderdaad meteen naar je toe.
      We waren verbluft van de snelheid van deze training. Maar er kwam een merkwaardige wending. We hebben nog een andere hond en twee katten. Die hadden, weliswaar iets langzamer, ook het systeem door en willen na de CLICK! ook meteen beloond worden... Het wachten is op het voorjaar en we zullen zien of ook de vogels gaan reageren. En de mollen, en de reeën, en de herten, en de vossen, en de mieren, en de...

 


Klik
HIER voor alle Photosophieën