WAT IS DE BESTE OPLOSSING?

(Door Peter Flik, photosooph te Hongarije)

 

Sommige mensen houden zich bezig met het oplossen van gewapende conflicten, hongersnoden e.d. en ik dus met het verwijderen van een schaal. Ik weet dat dit zo is, maar ik moet het doen. 
Ieder jaar met de kerst krijgen we drie kilo wansmaak als cadeau ingepakt; kaboutertjes, vazen, lampjes, onderzettertjes en ga zo maar door. In de vuilnisbak gaat niet want de vuilnismannen kijken eerst in de bakken voordat ze die legen. Weggeven aan andere mensen is gewoon te link.
      Zichtbaar opstellen is te schrijnend. Meestal onder een kast en dan gauw te voorschijn halen als de gever op bezoek komt. Dat vereist een voortdurende alertheid en dat hou je niet vol. Ik maak U deelgenoot! Hier is die verdomde schaal.

 

 

Ik heb twee oplossingen waarvan de eerste enig risico inhoudt. We maken er een verdacht uitziend pakje van en laten hem achter in de hal van een luchthaven. Ze zijn daar altijd erg kien op pakjes en hopenlijk laten ze dat pakje dan exploderen... De tweede oplossing is sympathieker maar vereist medewerking van een museumdirecteur met gevoel voor humor.
      Het binnenkort te openen Rijksmuseum zou ideaal zijn. De schaal wordt met een echte museumpresentatie in dat museum tentoongesteld. De tekst luidt iets van replica Etruskisch porcelein. Aan de ingang krijgen de bezoekers een briefje waarop staat dat het museum één nep stuk in de tentoongestelde collectie heeft opgenomen. De bezoeker die dit nepstuk vindt krijgt een prijs.

      
             

 

Ik zou erg blij zijn als onder de bezoekers van Ronalds website iemand was die dit laatste in werking kon zetten. En als we toch bezig zijn mag dit beeldje er dan ook bij?

 

  

Klik HIER voor alle Photosophieën