(Ontvangen van Theo Uittenbogaard)

Zaterdag jl mochten vrouw en ik onze 'booster'-prik komen halen in het GGD-prikcentrum in Amsterdam Zuidoost in een drassig weilandje aan de Anton de Komweg. Onze 'gebruikelijke' test- en prikplek in de RAI had pas op 23 december een 'gaatje'. Dáár ging altijd alles zeer gesmeerd, geinformeerd, behulpzaam en veilig. En in maximaal 30 minuten weer naar buiten. 
      In 'Zuidoost' bleek het een onverantwoorde chaos. Géén 'portier' bij de entree die informatie verschafte. Geen rolstoelen voorradig voor hen die dat nodig hadden. Binnen in een ijskoud voorportaal een lang slingerend lint van een 100-tal wachtenden. Waarbij enkelen geen mondkapje droegen. Sommigen daarvan vormden clubjes, die maximaal 30 centimeter afstand van elkaar hielden.
      Niemand van de organisatie/GGD of portier corrigeerde actief op de noodzaak van het mondkapje en het steeds 1,50 meter afstand te bewaren. Dat was door het onnadenkend uitgezette parcours met paaltjes en linten direct naast elkaar, ook nog onmogelijk; de passerende wachtenden konden niet anders dan de halve breedte van het looppad afstand houden = 50 cm. En iedere wachtende passeerde iedere andere wachtende tenminste 3 keer in de slinger.
      De 'portier' troffen wij pas -binnen het gebouw- een beetje niks te doen. Daarna slechts twee meisjes aan een desk, die de 'papieren' nakeken, en daarna -weer een wachtrij- slechts 2 loketten beschikbaar voor intake. In de verte zag ik minstens 10 lege prikhokjes. Totale verblijfsduur: 2 uur. Geen wonder dat ik verscheidene priklustigen teleurgesteld de wachtrij en prikplek zag verlaten.