Kratjes & kriebels

 

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

      Met een minimaal budget uit de cultuurpot een bibliotheek aantrekkelijk houden is een hele uitdaging.
 Wij doen ons uiterste best om onze collectie zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Hiervoor hebben we thematafels bedacht
      U kent ze misschien wel uit uw eigen bibliotheek. Of is dit een Gronings concept?

 

De tafel ‘NET NIEUW’

Twee keer per week rijdt de expeditiebus van de serviceorganisatie in Groningen naar de bibliotheek in Bellingwolde. Lammert is de chauffeur.
      Hij brengt per keer 3 kratten met materialen.
Eén krat met gereserveerde boeken voor onze lezers, één krat met tijdschriften en foldermateriaal, en een krat met nieuwe boeken en dvd’s: onze cadeautjeskrat. We pakken hem als eerste uit, snuiven de geur op van nieuwe boeken, beoordelen de covers, maken ze uitleenklaar in ons computersysteem en plaatsen ze op de tafel ‘ NET NIEUW.’

      Onze klanten lopen er op en in ‘no time’ is de tafel leeg, op een enkel boek na - dat wacht op een liefhebber. Zoals uitgaves van Vladimir Megre, kent u zijn serie Anastasia?
      De rinkelende dennen van Rusland van Vladimir Megre vertellen over de macht van onze dromen, over liefde, over de menselijke bestemming en over de wonderlijke toekomst die voor iedereen mogelijk is.


De tafel ‘GROENE VINGERS’

Heeft u al lentekriebels? Tuinzin?
      Gaat u dit jaar uw tuin opnieuw beplanten, uw woekerende bamboe nu echt verwijderen, een boombank maken, een vijver, een vogelparadijs, een egelhut bouwen, schapen weiden, kippen op stok zetten, of een vierkante-meter-kruidentuin plaatsen?
      Alles natuurlijk, biologisch en met groene vingers. Ah, boeken zat!


De tafel ‘ EREGALERIJ’

Hier vindt u onder andere Willem Frederik Hermans, Jan Wolkers, Anja Meulenbelt, Renate Rubinstein, Simon Carmiggelt, Ischa Meijer, Maarten ’t Hart’s Lotte Weeda. En veelgelezen series van Sarah Lark, Santa Montefiore, Elizabeth Jane Howard plus de favoriete Scandinavische thrillers in boek en film.


De tafel ‘ TIPS VAN LEZERS’

Dit is ook een topper.
     
Van streekgeschiedenis, koolhydraatarm koken, mantelzorgen tot het boek ‘De poepfabriek’ van Ron Schröder en Marianne Busser.

MOOI HÉ

 

Klik HIER voor alle biebverhalen