Borrels & aanraders

(Door Marga de Graaf, bibliothecaresse te Bellingwolde)

      ‘Nieuw’ staat voor ons bibliotheekteam voor uitdagingen zoeken om er ook in 2019 weer een mooi jaar van te maken. Praten met onze klanten; wat willen ze lezen en hoe kunnen wij daarvoor zorgen. Vorige week wist ik het - ik maakte een nieuwe boekenkast met AANRADERS. Aanraders?   Ja!
      Hier staan de DWDD boeken van de maand, Volkskrant en NRC-tips, veelgelezen boeken van onze leners en natuurlijk de Leestips van Martine. Bestelde ik bij de afdeling Marketing nieuwe ‘Signing’ in de kleur rood.
      Ik richtte de kast in en wist niet wat ik zag - het ene na het andere boek vloog de deur uit. Kijk! Dat is nou wat ik bedoel, luister naar je klanten en maak hun wensen zichtbaar. Succes verzekerd. Geluk zit in kleine dingen, je moet alleen even op het idee komen. Ha!

 


Oudjaarsborrel

''Oud'' staat voor terugkijken, herbeleven, nagenieten. Dat doen we tijdens onze Oudjaarsborrel  Sinds 5 jaar een vrolijke traditie met een beetje extra. Je durft het woord ‘traditie’ haast niet meer te gebruiken, maar ik zeg … wij houden er van. De vrijwillige medewerkers maken op deze avond hun favoriete gerecht; ik zorg voor de bijbehorende drankjes en muziek.
   
  

Partners schuiven ook aan de dis in de bibliotheek, waar het kunstlicht uitgaat en de kaarsen aan. En nee, op deze avond is het niet alleen eten en drinken. Anekdotes, persoonlijk wel en wee, ‘weet je nog?,’ de verhuizing, Wibo en Annie, de Paulusmobiel - er schuift van alles aan.
      Als bibliotheekteam proberen we onze klanten te prikkelen en te verleiden. Aan mij de schone taak om mijn team van dezelfde ingrediënten te voorzien. Laat ik nou in het ‘bezit’ zijn van - ‘oh wat klinkt dit fout’ - een man die mij weer voedt met van alles.
      Vleugels om te vliegen, meedeinen op de wind, vertrouwen op de juiste koers. Bibliotheekteam en thuisteam, ik prijs me bijzonder gelukkig.
Echtgenoot Anno werkt enthousiast mee aan het slagen van dit jaarlijkse feestje. Zo bedachten we de afgelopen jaren een Top 2000 quiz, waarop Dity's man Sake bij iedere vraag riep ‘Armando!’ De baby-foto-quiz van personeel waar jongens voor meisjes werden aangezien. Een reisquiz naar ons olijfgaardje in Portugal.
      Dit jaar maakten we een rebus-quiz over boektitels en bijbehorende auteurs. Ad, de man van Martine ging met de hoofdprijs naar huis - 9 van de 10 titels goed! Plus 1 auteur, die met de lastigste naam - Hanya Yanagihara. Kent u de titel? ‘Een klein leven.’ Zo’n boek dat maar héél af en toe voorbij komt. Het boort door je ziel.

Nieuwjaarsborrel

Oh ja, op 29 januari organiseer ik ook de Nieuwjaarsborrel met mijn collega’s en hun vrijwillige medewerkers. Wat ze nog niet weten is dat ze de rebus quiz voor hun kiezen krijgen, wat ik wel weet is dat wij als Bellingwolde team deze gaan winnen! Beetje vals, maar wel lekker!
      Wij wensen u veel leesplezier in het nieuwe jaar!
 Klik HIER voor alle biebverhalen