Selectiebeleid

Het beleid van kranten om een ingezonden brief te plaatsen is schimmig. Ze geven de schrijvers meestal ook geen argumenten. ‘We krijgen veel meer brieven dan we kunnen publiceren; dus moeten we selecteren’ Dat is een soort standaardreactie.


Mijn oud-collega Theo Uittenbogaard schreef deze brief naar de redactie van De Amsterdamse krant Het Parool (Vrij, onverveerd).

U mag zelf naar de redenen zoeken waarom deze brief niet geplaatst werd.

 

Vele emoties overspoelden mij gisteren, maar de grootste woede betrof toch het onpasselijke, hypocriete, volstrekt georkestreerde oppakken van twee republikeinse demonstranten op de Dam door diverse agenten, die 'verstoring' zeiden te vrezen. Terwijl deze mensen NB de Eberhard zelf gevraagd hadden om toestemming op de Dam met een wit T-shirt en een bordje te mogen demonstreren, en die verkregen, mits het een individuele actie zou zijn. Het enige verschil met de door ons zo verfoeide praktijken van de Russische staatsmacht, die eveneens met gelegenheidsargumenten dissidenten en tegenstanders van het staatshoofd van straat pikt, is dat ze na drie uur detentie (het gevaar was geweken) op straat gezet werden met EXCUSES! Kom daar maar es om bij Putin.
 Ik vind dat hier de burgemeester, die immers partij is in dit akkefietje, onverwijld op het matje zou moeten worden geroepen door de Amsterdamse Gemeenteraad, tijdens een spoeddebat desnoods. En hem verantwoording laten afleggen en een Motie van Afkeuring aan zn broek. En nix nooit meer EXCUSES. Want daar hebben wij inmiddels een potje vol van. 
 
 
theo uittenbogaard

 

Zondag 5 mei:

Kennelijk hebben ze bij Het Parool ingezien dat deze bijdrage wel degelijk zeer de moeite waard is om te publiceren.

      Ik ontving zojuist dit kattebelletje van Theo Uittenbogaard:

HERSTEL!
zojuist complimenteerde iemand mij met mijn brief in HET PAROOL.
ze hebben hem dus wel geplaatst, een paar dagen later, op 4 mei
t


Klik HIER voor alle bijdrages van Theo