Het fenomeen Derek Jeter


In de Amerikaanse honkbalcompetitie zijn op dit moment de pennants volop bezig, de strijd om het kampioenschap van de leagues. In de National League gaat het tussen de San Francisco Gians en de St.Louis Cardinals en in de American League tussen de Baltimore Oriols  en –zeer verrassend- de Kansas City Royals. 
      Dit betekent dat de New York Yankees zijn uitgeschakeld. Vrijwel niemand in de USA , die niet in New York woont of er vandaan komt, zou dat in normale omstandigheden erg vinden, want de Yankees zijn te succesvol en in veler ogen te arrogant om populair te zijn. Maar dit jaar wel, want het betekent dat Derek Jeter in zijn laatste jaar als actief speler niet in de playoffs te zien is. En dat is spijtig. Voor hem; voor iedereen die van baseball houdt. Derek Jeter is namelijk in allerlei opzichten een fenomeen. Een fantastische kortestop , een geweldige slagman, een trouw lid van de New York Yankees, waar hij sinds 2003 aanvoerder was.
      Derek Jeter maakte op 20-jarige leeftijd zijn debuut voor de Yankees. Hij zou er twintig seizoenen blijven spelen. Hij speelde in het reguliere seizoen 2.747 wedstrijden, sloeg 3.465 honkslagen, waaronder 260 homeruns,  had  het fantastische slaggemiddelde van 0.310 en stal 358 honken. Fenomenale cijfers. Bovendien was hij als kortestop betrokken bij 69.672 outs, waaronder 1406 dubbelspelen. Hij maakte in zijn lange carrière niet meer dan 254 fouten.
      Hij speelde zeven keer in de World Series en won vijf maal. In 38 wedstrijden haalde hij daarin het vorstelijke slaggemiddelde van 0.321.  Jeter kwam veertien keer uit voor het All Star American League-team. Hij won vijf maal een Golden glove, beste kortestop van zijn league. Vijf maal ook ontving hij de Silver Slugger award, beste slagman onder de shortstops. 

Derek Jeter gaat over vijf jaar wellicht een uniek honkbalrecord breken. Hij wordt dan genomineerd voor de Hall of Fame. Mogelijk wordt hij dan in de eerste ronde met 100% van de stemmen gekozen. Dat zou de eerste keer zijn in de geschiedenis van het Amerikaanse profhonkbal.   
      Er zijn veel hoogtepunten uit zijn carrière te zien. Maar de onderstaande reeks geeft een aardige indruk van zijn veelzijdig talent. En let dan vooral even op het fragment onder de naam The Flip. 


      Een onwaarschijnlijk staaltje honkbalinzicht. Een intuïtieve actie, die bijna te bizar is om waar te zijn.  

Ga HIER naar toe om het allemaal te zien.