A4, Diesel XM, Dijkhoff en Dameshandbal


Enerzijds

1:

Afgelopen donderdag stond ik ’s ochtends en ’s avonds in de file op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag v.v. Dat is niets bijzonders, want ik sta daar altijd in de file. En dat gebeurt met grote regelmaat. Wij wonen namelijk in de Hoeksche Waard, een Zuid-Hollands eiland onder Rotterdam. En wij hebben vijf kleinkinderen in Amsterdam, waar we zeer regelmatig op passen.
     
Die files zijn zo vanzelfsprekend, dat ze op de radio vrijwel nooit door de ANWB worden genoemd.

2,

Vorige week zaterdag woonde ik de première bij van een film van de jonge documentairemaaksters Steffi Posthumus en Loeke de Waal: #doinggood. Over jonge mensen, die veel geld betalen om te mogen werken als vrijwilliger in bijvoorbeeld Zuid-Afrika
      Dat vond plaats in het centrum van Utrecht. Ik moest mijn auto parkeren ergens in de buurt van het Spoorwegmuseum buiten de zogeheten Milieuzone. Ik heb namelijk een Citroën XM Diesel uit 1997 en die mag het centrum van Utrecht niet meer in.
      Bij diverse gelegenheden noemde ik dit treurige symboolpolitiek, geïnitieerd door Groen Links.

3.

Ik keek deze week op TV naar de verkiezing van de politicus van het jaar. De parlementaire pers had VVD’er Klaas Dijkhoff gekozen. Een aantal jaren geleden had diezelfde pers al eens voor Wilders gekozen.
      De parlementaire pers moet gewoon zijn werk doen en en niet meedoen aan populariteitsspelletjes.

4

Gisteravond keek in naar de halve finale van het W.K. handbal, waar de Nederlandse dames een finaleplaats bereikten.
       Dameshandbal is een mooie T.V.genieke sport


Anderzijds

Bij 1

Gisteravond werd het nieuwste gedeelte tussen Schiedam en Delft van de A4 geopend. Het duurde 63 jaar, maar voortaan sta ik tussen Den Haag en Rotterdam niet meer in de file.
      Dat er iedere dag 1.5 miljoen water moet worden weggepompt om de weg niet onder water te laten lopen, neem ik op de koop toe.

Bij 2

De Milieuzone in Utrecht wordt wellicht weer opgeheven, want de Tweede Kamer heeft in meerderheid besloten dat gemeentes niet zelfstandig over dit soort dingen zouden moeten beslissen. Ook het plan om oudere auto’s uit het centrum van Rotterdam te weren, zal mogelijk worden afgeblazen.
      Ik blijf voorlopig dus gewoon in mijn oude diesel rijden.

Bij 3

VVD’er Dijkhoff bleek een dubieuze rol te hebben gespeeld in de Teeven-deal. Hij had een verkeerde voorstelling van zaken gemaakt in een persbericht.
      Als de parlementaire pers dat eerder had geweten, zouden ze hem nooit politicus van het jaar gemaakt hebben. Verder zouden ze zelf dit soort dingen kunnen uitzoeken in plaats van klakkeloos VVD-persberichten over te nemen.

Bij 4

Het beachvolleyballteam Nummerdoor- Varenhorst werd gekozen tot sportteam van het jaar 2015.,
       Als die verkiezing –zoals het hoort- aan het eind van het jaar zou hebben plaatsgevonden, zou ons dameshandbalteam hebben gewonnen.
Misschien worden ze zelfs wereldkampioen.


Goedemorgen!