Een prestatie van formaat

Mijn dochter Babette (49). Zij gaat haar Masterdiploma tekenen op de Vrije Universiteit van Amsterdam.
      Master Toegepaste Taalwetenschap & Taalkunde.
Een prestatie van formaat.

       Zij heeft dat gedaan, terwijl ze een drukke baan heeft en een gezin met twee tienerzonen.
Op de foto hieronder Luc (18), Camiel (15) en echtgenoot Edwin. Daarachter moeder Heleen.


Graduation DayOp de VU hadden ze er een feestelijke Graduation Day van gemaakt. ’s Ochtends ontvingen alle afgestudeerden hun diploma. Zij werden in afzonderlijke studieruimtes in het zonnetje gezet.  

Babette werd toegesproken door haar begeleider Dr. Petra Bos, die zich er bepaald niet met een geroutineerd babbeltje van af maakte.
      Zij had er echt werk van gemaakt en benadrukte, dat er heel veel doorzettingsvermogen voor nodig is om op rijpere leeftijd -met baan en gezin- af te studeren. Vertelde dat zij was gekend in af en toe oplaaiende wanhoop en blij was dat Babette haar studie weer had opgepakt, nadat zij een pauze had ingelast omdat het even te veel werd allemaal.


Scriptie

 

Haar scriptie had alles van doen met haar werkzaamheden als docent Nederlands NT2 op het Carmel College in Gouda. NT2 staat voor Nederlands als tweede taal.
      Zij geeft les aan buitenlandse kinderen tussen 12 en 20 jaar, die het Nederlands onvoldoende of niet beheersen. In een traject van anderhalf tot twee jaar worden ze in een zogeheten Internationale Schakelklas (ISK) voorbereid op het voortgezet onderwijs.   
      Het basisprogramma van de ISK bestaat voornamelijk uit Nederlands, sport, culturele en kunstzinnige vakken, maatschappijleer en rekenen/wiskunde. (CSE staat voor Centraal School Examen).


De apotheose


’s Middags kwamen alle geslaagden van alle studierichtingen (dat waren er zo’n 150) in ganzenpas de grote Aula van de Universiteit binnen.
      Er volgden opnieuw toespraken en de afgestudeerden ontvingen één voor één hun bul, terwijl een foto op het scherm werd geprojecteerd.


Alle geslaagden